Personeel te kort?

Als bedrijf (snel) vast personeel nodig? Dan is werving en selectie de uitkomst! W&S is onze manier voor het werven van medewerkers die direct bij je bedrijf in dienst komen. Als zijtak van ons kantoor, helpen we je om de juiste mensen te vinden binnen elke specialisatie. Laten we samen kijken hoe we je aan de juiste werknemer(s) helpen!


Hoe ziet het proces er precies uit?

Snel aan personeel komen, betekent in onze ogen ook snel schakelen. De arbeidsmarkt is krap, en daar spelen we op in. De selectieprocedure lopen we samen met je door, zodat we op elk gebied kunnen adviseren tijdens de zoektocht. Wat de stappen zijn, en hoe we deze vorm geven, leggen we graag aan je uit. Durf jij de eerste stap te nemen?

1. Vacature uitzetten
2. werving kandidaten
3. Kandidaten voorstellen
4. Uitnodigen kandidaat
5. Gefeliciteerd met je nieuwe collega!


Waarom werving en selectie via ons? 
We weten heel goed wat er komt kijken bij de zoektocht naar de juiste medewerkers. We helpen je graag verder met behulp van onze ervaring, kennis en groot opgebouwd netwerk. Na het verzamelen van kennis over je bedrijf en de werkplek, brengen we het functieprofiel en specifieke wensen in kaart.

Is dit eenmaal gedaan? Dan kunnen onze recruiters hard voor je aan de slag om de juiste match te vinden. Dit doen we door wervingskanalen en ons eigen netwerk. Hier komen natuurlijk interviews bij kijken, dit noemen wij ook wel de intakegesprekken. Hierin komt uit voort waar de specialisten voor staan, maar vooral waar ze momenteel naar opzoek zijn. Past dit bij jullie bedrijfscultuur? Dan stellen we deze kandidaten maar al te graag voor, met als doel: een kennismaking bij jullie op kantoor of in de werkplaats.

Erg mooi verhaal allemaal, maar wat hebben we onder aan de streep allemaal te bieden?

De kosten voor werving en selectie verschillen per vacature. Het is veel aandacht en echt maatwerk. We kunnen het tarief pas vaststellen, als we alle wensen met je hebben doorgesproken. Deze zogeheten fee is een percentage van het fulltime, bruto jaarsalaris van de aangestelde kandidaat.

Wat we daarmee bedoelen is: no cure, no pay en betekent in: de factuur komt pas, wanneer je daadwerkelijk iemand hebt aangenomen! Wel zo eerlijk, toch?

offerte aanvragen