Eigen bedrijf starten

BEDEC adminstraties & belastingen

Administratiekantoor voor iedere ondernemer

Eigen bedrijf starten

Eigen onderneming starten

Wil jij ook voor jezelf beginnen? Het lijkt zo leuk en dat is het zeker! Een idee kan werkelijkheid worden. Het is wel belangrijk een goed plan te hebben. Om je slagingskans te vergroten moet het één en ander wel in kaart worden gebracht. Welk product of dienst bied je aan? Tegen welk tarief? Wat is de marge? Hoeveel middelen zijn er nodig? Wij kunnen je begeleiden in dit proces.

Het starten van een onderneming is heel eenvoudig. Je moet je inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Bij de Belastingdienst vraag je een btw-nummer aan. Meer is het eigenlijk niet. 

Ondernemerscheck

Ben je ook ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dat je ondernemer bent geworden betekent niet automatisch dat je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Ben je dat wel dan geniet je mogelijk ook van verschillende fiscale aftrekposten. Dit heeft invloed op de aangifte inkomstenbelasting. Doe hiervoor de ondernemerscheck. 

Begeleiding bij de opstart 

Heb jij ondersteuning nodig bij de opstart van jouw bedrijf? Zijn de risico’s zo veel mogelijk afgedekt? Is er een analyse in kaart gebracht?

Wij adviseren en begeleiden startende ondernemers onder andere bij de keuze rechtsvorm en het opstellen van een ondernemingsplan. 

Inkomstenbelasting

Ondernemers die voor een rechtsvorm Eenmanszaak of V.O.F. hebben gekozen, moeten aangiften doen voor de inkomstenbelasting. Deze belastingregels zijn wel anders dan voor particulieren. Wat verandert er op het gebied van inkomstenbelasting als je voor jezelf begint?

Werknemers betalen belasting over hun salaris, waarbij de werkgever dit op het brutoloon inhoudt. Ondernemers betalen belasting over de belastbare winst. De belastbare winst wordt berekend aan de hand van de verwerkte administratie die voor jouw bedrijf is ingericht. Een goede administratie geeft continu inzicht in de financiële positie van de onderneming. Stijgen de inkomsten of juist de uitgaven? Jouw administratie is een stuurmiddel voor de onderneming. Daarnaast is het wettelijk verplicht een administratie bij te houden en te bewaren. Voor meer informatie hierover kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Vaste tarieven

Wij zijn altijd 100% voorspelbaar in onze tarieven. Vooraf wordt er besproken welke diensten wij leveren. Je betaalt nooit voor iets wat je (nog) niet nodig hebt.

Onze pakketten starten van €70 per maand. De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Neem contact op met ons en wij plannen een gratis intakegesprek in.

Heb je een vraag?

B.V. (Werkmaatschappij)

€355 per maand

Scroll naar boven

Als je het contactformulier invult, zal één van onze boekhoudexperts contact met je opnemen.