Salarisadministratie

BEDEC adminstraties & belastingen

Administratiekantoor voor iedere ondernemer

Salarisadministratie

Jouw medewerkers zijn één van de belangrijkste succesfactoren van de onderneming. Maar wel één waarbij véél komt kijken. Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht een goede salarisadministratie bij te houden of uit te besteden. Bij het doen van de salarisadministratie komt heel veel kijken. 

Payroll is meer dan een loonstrook

Bij de salarisadministratie komt veel meer bij kijken. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht, sociale verzekeringen, loonbelastingen en CAO’s op de voet. Besteedt je de salarisadministratie aan ons uit? Dan mag je rekenen dat die voldoet aan de wettelijke eisen en optimaal op jouw situatie is toegesneden. 

Onze taken?
Wij verzorgen de complete personeels- en salarisadministratie voor jouw onderneming. Onze werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opstellen en beoordelen van diverse arbeidsovereenkomsten
 • Het maken van loonstroken 
 • Het indienen van de aangiften loonheffingen en pensioenen
 • Het verschaffen van jaaropgaven voor jouw personeel
 • Het adviseren over ontslagprocedures

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie of loonadministratie betekent het administreren van de werknemerskosten binnen een onderneming en het uitbetalen van de lonen aan het personeel. Ook is het registreren van werknemersvoordelen, zoals pensioen of winstdeling en de loonheffingen doorgeven aan de belastingdienst van belang. 

De salarisadministratie is essentieel in iedere organisatie waar mensen in dienst zijn. Om deze administratie goed te kunnen voeren, moet je eerst nagaan welke gegevens nodig zijn. De werkzaamheden van de salarisadministratie voor een onderneming bestaan uit:

 1. Personeelsgegevens bijhouden
 2. Gemaakte uren en declaraties registreren
 3. Berekenen van salarissen in bruto / nettoloon
 4. Loonheffingen aftrekken en doorgeven aan de Belastingdienst
 5. Bijhouden van extra uitbetalingen
 6. Werknemersvoordelen opnemen
 7. Opmaken van jaaropgaven voor medewerkers
 8. De loonkosten in de boekhouding verwerken
 9. De uitbetaling van de lonen

Wat zeggen onze klanten

M. Guan

Een hele proactieve en professionele boekhouder, die altijd goed bereikbaar is. Dit was voor ons een van de belangrijkste pluspunten, want hij is altijd bereid je te woord te staan en dat ook persoonlijk en zonder een secretaresse er tussen. Hier mee versnel je het proces en krijg je ook gelijk antwoord als je met bepaalde vragen zit. Hij denkt met je mee en komt ook met oplossingen. We zijn erg tevreden.

Samantha Dyrgo

Erg tevreden met de boekhouder! Sai is heel erg behulpzaam, reageert altijd en snel op mijn vragen en neemt de tijd om mij het dergelijke uit te leggen. Naast de financiële administratie geeft hij ook altijd goed advies om je onderneming verder te ontwikkelen.

Leo

De perfecte boekhouder voor een ZZP’er. Zij hebben vanaf het begin mijn boekhouding goed ingericht en bijgehouden. Ze zijn kundig, open, pro-actief en staan altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden. Ik krijg advies over mijn administratie, belastingen en andere financiële zaken.

Scroll naar boven

Als je het contactformulier invult, zal één van onze boekhoudexperts contact met je opnemen.